Over mij

Ik ben in 1954 geboren in Brunssum, en had een Limburgse moeder en een Friese vader. Als oudste kind geboren had ik, door het vroege overlijden van mijn moeder, al vroeg veel de zorg over mijn broers en zusjes. In 1971 ging ik in Noordwijkerhout in de Psychiatrie werken, waar ik Willem ontmoeten. Ik ben lange tijd in de ouderenzorg werkzaam geweest, gericht op het welzijn. Daarnaast heb ik een praktijk als ademcoach gehad waar ik na de corona mee gestopt ben om te schilderen, in ons chaletje genieten we samen van onze  kinderen en kleinkinderen.

Mijn drijfveren

Mijn persoonlijke ontwikkeling en levenslessen gaven mij aan, dat ik daar iets mee moest doen. Geruime tijd leefde ik meer vanuit mijn overleving in plaats van echt leven. Lange tijd werd mijn leven bepaalt door mijn angst, angst om te verliezen, al vroeg in mijn leven had ik er mee te maken gehad. Ik was me er ook niet echt van bewust, dat de angst mijn leven zo bepaalde, had wel het gevoel dat er meer uit het leven te halen was dan wat ik deed.

Schilderen is mijn grote hobby en ik heb ervaren hoe helend dit kan zijn. Ik ben autodidact en ben al heel mijn leven met allerlei uitingen van kunst bezig. Het is voor mij een uitlaatklep, zeker mijn abstracte werk, en het is heerlijk om in mijn eigen bubbel te zitten. Mijn werk is nogal verschillend, omdat het maar net is in wat voor een periode ik zit. Door het schilderen van realistische doeken heb ik mezelf uitgedaagd en de focus gelegd op vooral heel veel kijken, emoties weergeven ontstaat vooral in abstract werk.

Ria Kastelijns-Potma